Argan Flow

Argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının (Argania spinosa) çekirdeğinden üretilen bir bitki yağıdır. Fas'ta, argan yağı, kahvaltıda ekmek banmak veya makarna sosu olarak kullanılır. Elbette kozmetik amaçlı da kullanılması mümkündür. Hatta son yıllarda, argan yağının faydaları ortaya çıktıkça, kozmetik kullanımı çok büyük bir artış göstermiştir. Argan ağacının meyvesi küçük, yuvarlak, oval veya konik şekillidir. Etli pulpa, kalın bir kabuk ile örtülmüştür. Meyvenin özü, ağırlığının% 25'i kadardır ve sert kabuklu bir dış çeper ile korunur. Ekstraksiyon yöntemi, tekniğe bağlı olarak, çekirdeklerdeki yağın% 30 ila% 50'sinin hasat edilmesini sağlar. Ekstraksiyon, üretim sürecinin anahtarıdır. Çekirdekleri çıkarmak için, işçiler ilk önce açık havada kuru meyveleri kurutup etli hamuru çıkarırlar. Sonraki aşamada argan çekirdeklerini elde etmek için kırma işlemi yapılır. Bu süreci mekanize etmek mümkün değildir, bu nedenle elle yapılır. Bu da zaman alıcı, emek gerektiren bir işlemdir. Genellikle bu iş Berberi kadınları tarafından gerçekleştirilir. 
İşçiler, yemeklik argan yağı yapmak için kullanacakları çekirdeği hafifçe kavurur. Kozmetik amaçlı kullanılacak arganlar ise kavurma işlemine tabi tutulmaz. İşçiler çekirdekleri öğüterek saf, filtrelenmemiş argan yağı çıkartırlar. Kalan posa, protein bakımından zengindir ve genellikle sığır yemi olarak kullanılır. Çıkartılan argan yağı, yaklaşık iki hafta dinlenmeye bırakılır. İstenilen berraklığa ve saflığa bağlı olarak daha da filtrelenmesi mümkündür. Aynı zeytinyağı gibi, saf argan yağı da bir miktar tortu içerebilir.
Argan yağı 20 ° C sıcaklıkta 0.906 ila 0.919 arasında değişen nispi yoğunluğa sahiptir. Argan yağı, tokoferoller (E vitamini), fenoller, karotenler, skualen ve yağ asitleri (% 80 doymamış yağ asitleri) içerir. Argan yağı içindeki doğal fenoller, kafeik asit, oleuropein, vanillik asit, tirosol, katekol, resorsinol , epikateşin ve kateşin’den oluşur. 
Argan yağının sağlık üzerindeki olumlu etkileri konusunda çeşitli araştırmalar yapılmıştır. 2010 yılında yayınlanan bir araştırma makalesinde, argan yağının güçlü kemopreventif ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bulunmuştur. Faslılar, geleneksel olarak kavrulmuş argan yağını cilt hastalıklarını tedavi etmek için ve cilt ve saç için kozmetik bir yağ olarak kullanır. Argan yağı içeren kişisel bakım ürünü sayısı 2007'de sadece iki taneyken, 2011'de 100 adet olmuştur. Argan yağı, doğal cilt bakımı ürünleri ve saç bakımı ürünleri arasındadır ve katkı maddesi olmaksızın satışa sunulur. 
Argan yağının terapötik olmasının temel nedenlerinden biri, A vitamini ve E vitamini açısından zengin olmasıdır. Argan yağı antioksidanlar, omega-6 yağ asitleri ve linoleik asit ile doludur. Araştırmalar, cilde uygulandığında, argan yağının, cildi nemlendirirken iltihabı azalttığını da göstermektedir. Haricen uygulandığında, E vitamini ve trokofereol, sağlıklı cilt ve saçları teşvik ederken hücre üretimini artırmaya da yardımcı olur. Bu nedenle, kozmetik şirketleri, yüksek kalitede anti-aging, saç ve cilt bakım ürünlerinde argan yağı kullanır. Ancak argan yağı faydaları elde etmek için pahalı saç ve cilt bakım ürünleri satın almak zorunda değilsiniz. Sadece yağın kendisini satın alabilirsiniz. Yüzde 100 argan yağı sadece bir damlasıyla iki gün boyunca saç ve cildi besler. Bu bakımdan en etkili ve en uygun fiyatlı kozmetik ürünlerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Elbette üretim sürecinin kalitesi ve elde edilen yağın saflığı da argan yağı faydaları bakımından belirleyici olacaktır. HK Sağlık, doğal yöntemlerle üretilmiş saf argan flow ürünlerini son derece uygun fiyatlarla satışa sunmuştur. Hemen şimdi sipariş verip, kargo aracılığıyla argan yağınızı teslim almanız mümkündür.